Orka

De orka (of Orcinus orca) is zwart-wit van kleur en behoort tot de walvisachtigen. Iedere orka heeft zijn eigen unieke patroon, dat net iets afwijkt van andere orka’s, waardoor herkenning en identificatie mogelijk zijn. Het zijn erg intelligente en sociale dieren, die leven in groepen van twee tot tientallen individuele dieren. Orka’s communiceren door het maken van een variëteit aan geluiden, en gebruiken infrasone geluidsgolven om onderling over grote afstanden te communiceren. Indien ze zijn afgestemd op dezelfde sonarfrequentie, kunnen ze elkaar horen tot op wel 1000 kilometer afstand.

In praktijk Orka gaan wij samen met koppels, gezinnen of families op zoek naar manieren:

… om op elkaar af te stemmen…

… om terug met elkaar te communiceren op dezelfde sonarfrequentie…

… om elkaar terug  te vinden…

… om erkenning en omgang met de individuele verschillen mogelijk te maken…