Visie

In onze systemische groepspraktijk werken wij vanuit een groot respect voor de eigenheid van elk individu en een geloof in de kracht van relaties. In Orka staat respect en ruimte voor alle cliënten en systemen centraal, zonder te oordelen of te beoordelen. Wij hebben geen pasklare oplossingen, maar wij willen samen zoeken naar lucht in de impasse, naar het verminderen van de zorgen en naar afstemming.

Vanuit het systemisch kader is er ook de mogelijkheid om samen met andere gezinsleden, zorgfiguren en/of andere hulpverleners na te denken over de moeilijkheden die zich aanbieden. Ook individuen zijn welkom in praktijk Orka, waar vanuit een cognitief gedragstherapeutisch of een oplossingsgericht kader wordt gewerkt.

Om een kwaliteitsvolle hulpverlening te kunnen garanderen geloven wij sterk in intervisie, supervisie en voortdurende bijscholing van de teamleden. Daarom werken wij bewust slechts parttime in Orka en zetten wij ons ten volle in. Zo proberen we een geoptimaliseerde context voor begeleiding en therapie op maat te creëren.